loading
С&а Блог
VR

Машината за ласерско обележување CO2 е важен дел во семејството на машини за ласерско обележување

CO2 ласерска машина за обележување, како што сугерира нејзиното име, се напојува со CO2 ласер кој е познат и како стаклена ласерска цевка. Машината за ласерско обележување CO2 е важен дел во семејството на машини за ласерско обележување и има релативно висока континуирана излезна моќност.

CO2 laser marking machine chiller

CO2 ласерската машина за обележување, како што сугерира нејзиното име, се напојува со CO2 ласер кој е познат и како стаклена ласерска цевка. Машината за ласерско обележување CO2 е важен дел во семејството на машини за ласерско обележување и има релативно висока континуирана излезна моќност. Широко се користи во неметални полиња, како што се кожа, камен, жад, текстил, медицина, материјали и така натаму. Особено при означувањето на логото, машината за ласерско обележување CO2 е многу погодна. 


Тековниот индустриски CO2 ласер има бранова должина од 10,64 μm, а излезната светлина е инфрацрвена светлина. Фотоволтаичната конверзија генерално може да достигне 15%-25%. Но, како што е измислена машината за означување со ласерски влакна и има многу добри перформанси при означување на метали, многу луѓе почнуваат да размислуваат дали машината за означување со ласер со CO2 ќе биде целосно заменета. Па, ова е несоодветно. Машината за ласерско обележување CO2 е многу зрела во својата технологија и дури и денес, сè уште можеме да видиме дека машината за ласерско обележување CO2 има огромни барања и апликации во Европа и САД. 

Иако машината за обележување со ласерски влакна ја започнува конкуренцијата во означување на метал, машината за ласерско обележување со висока моќност CO2 сè уште ги има предностите што ги нема машината за обележување со ласерски влакна. 

Во металното обележување, машината за обележување со ласер со CO2 се соочува со предизвикот од машината за обележување со ласерски влакна и машината за обележување на ласерски диоди. Се верува дека фокусот на машината за ласерско обележување CO2 ќе биде префрлен на неметални материјали, како што се стакло, керамика, текстил, кожа, дрво, пластика и така натаму. 

СО2 ласерската цевка на машината за ласерско обележување CO2 е клучната компонента, бидејќи таа одлучува за ефектот на означување и квалитетот и стабилноста на ласерскиот зрак. Затоа, треба добро да се грижи. Една од мерките е да се додаде ласерски чилер CO2 ладен со воздух. 

S&A Рециркулирачките ласерски чилери од серијата Teyu CW се идеални за ладење на машината за ласерско обележување CO2 со различна моќност. Сите тие се ласерски чилери CO2 со воздушно ладење со високи перформанси и наполнети со еколошки разладно средство. Тие покриваат и широк опсег на капацитет за ладење, така што корисниците можат да го изберат соодветниот модел на чилер по потреба. Проверете ги деталните модели на чилери овде:https://www.teyuchiller.com/co2-laser-chillers_c1 


recirculating laser chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски