loading
С&а Блог
VR

CO2 ласерска машина за обележување наспроти машина за обележување со ласерски влакна

Постојат неколку видови на машини за ласерско обележување на пазарот. Покрај машината за означување со УВ ласер, која има најголема прецизност, машината за ласерско обележување CO2 и машината за обележување со ласерски влакна се многу чести во различни индустрии. Па кои се разликите помеѓу овие две?

Teyu Industrial Water Chillers Annual Sales Volume

Машината за ласерско обележување може да остави трајно обележување на површината на материјалот. И во споредба со машината за ласерско гравирање, таа почесто се користи во апликации кои бараат поголема прецизност и деликатес. Во електроника, електрични апарати, хардвер, прецизни машини, стакло& часовник, накит, автомобилска галантерија, пластични влошки, ПВЦ цевки итн., често можете да видите трага од ласерско означување. Постојат неколку видови на машини за ласерско обележување на пазарот. Покрај машината за означување со УВ ласер, која има најголема прецизност, машината за ласерско обележување CO2 и машината за обележување со ласерски влакна се многу чести во различни индустрии. Па кои се разликите помеѓу овие две? 


CO2 ласерска машина за обележување наспроти машина за обележување со ласерски влакна

1. Изведба

CO2 ласерската машина за обележување може да се инсталира со CO2 RF ласерска цевка или CO2 DC ласерска цевка и ласерската моќност е голема. Овие два типа на ласерски извори на CO2 имаат различен животен век. За CO2 ласерската RF цевка, нејзиниот животен век може да достигне 60000 часа додека за CO2 DC ласерската цевка, неговиот животен век е околу 1000 часа. Животниот век на ласерскиот извор е тесно поврзан со оној на машината за ласерско обележување CO2.

Што се однесува до машината за обележување со ласерски влакна, таа има најголема ефикасност на електрооптичка конверзија и има прилично мала потрошувачка на енергија. Се одликува со голема брзина на обележување која е 2 до 3 пати поголема од традиционалната машина за ласерско обележување. И изворот на ласерски влакна внатре има околу неколку стотици илјади часа во својот животен век. 

2.Апликација

CO2 ласерската машина за обележување е погодна за неметални материјали, вклучувајќи хартија, кожа, ткаенини, акрилик, волна, пластика, керамика, кристал, жад, бамбус, итн. Што се однесува до применливите индустрии, може да се користи во електроника за широка потрошувачка, пакет за храна, пакет за пијалоци, пакет лекови, градежна керамика, подарок, гумени производи, мебел и така натаму.
Што се однесува до машината за обележување со ласерски влакна, таа е погодна за метални материјали, како што се нерѓосувачки челик, јаглероден челик, алуминиум, легура, бакар, итн. Што се однесува до применливите индустрии, може да се користи во накит, нож, електрични апарати, хардвер , автомобилски додатоци, медицински машини, градежна цевка итн.

3.Метод на ладење

Врз основа на различен ласерски извор, машината за означување на CO2 ласер бара водено ладење или воздушно ладење, бидејќи нивните ласерски моќи често се прилично големи.
Што се однесува до машината за обележување со ласерски влакна, најчесто користениот метод за ладење е воздушно ладење. 

За машината за означување со ласерски CO2, водното ладење е важна задача, бидејќи тоа одлучува за нормалното функционирање на машината. Значи, дали постои сигурен снабдувач чиј ласерски чилер за вода може да обезбеди ефикасно ладење на водата? Па, S&A Теју може да биде вашиот идеален избор. S&A Теју има повеќе од 19 години искуство во ласерско ладење и развива широк спектар наиндустриски чилери за вода применливо за ладен CO2 ласер, ласер со влакна, UV ласер, ултрабрз ласер, ласерска диода итн.. Секогаш можете да го најдете соодветниот ласерски чилер за вода во S&A Теју. Ако не сте кој е погоден за вас, можете да испратите е-пошта до[email protected] и нашите колеги ќе ви дадат професионални совети за избор на модел на чилер. 


TEYU S&A CO2 Laser Chiller CW-5200 for CO2 Laser Sources

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски