loading
С&а Блог
VR

Тешко е да се изгравира жад? УВ ласерската машина за обележување може да помогне!

УВ ласерската машина за обележување не вклучува термичка обработка во операцијата. Затоа, УВ ласерската обработка е исто така позната како ладна обработка. Како што знаеме, жадот лесно се распукува кога ќе наиде на топлина, па затоа би било совршено да се користи машина за означување со УВ ласер за да се изврши гравирањето.

Жад може да стане убаво уметничко дело по внимателно гравирање. За време на процесот на гравирање, дизајнерот треба да вложи толку многу напор и време во тоа, бидејќи најголемиот дел од работата на гравирањето се врши рачно. Но, ако е потребно масовно производство на жад, тоа би станало потешко. Значи, нешто може да помогне да се забрза ефикасноста на гравирањето додека се одржува одличниот ефект на рачно гравирање? Па, одговорот е машина за означување со УВ ласер. 


УВ ласерската машина за означување може да остави трајно обележување на површината на жад. Користи ласер со кратка бранова должина за да ја раскине молекуларната врска на жадот, така што ќе се откријат очекуваните обрасци или знаци на жад. 

УВ ласерската машина за обележување не вклучува термичка обработка во операцијата. Затоа, УВ ласерската обработка е позната и како ладна обработка. Како што знаеме, жадот лесно се распукува кога ќе наиде на топлина, па затоа би било совршено да се користи машина за означување со УВ ласер за да се изврши гравирањето. 

Уникатните карактеристики на машината за означување со УВ ласер вклучуваат:


1. УВ ласерскиот извор има висок квалитет на ласерскиот зрак и мала фокусна точка. Затоа, означувањето може да биде понежно и појасно.

2. Бидејќи машината за означување со УВ ласер има мала зона што влијае на топлината, жадот нема да се деформира или да изгори;

3. Висока ефикасност на означување

Со горенаведените карактеристики, машината за означување со УВ ласер не е погодна само за гравирање на жад, туку е погодна и за други неметални материјали. 

УВ ласерската машина за обележување често доаѓа со 3W-30W УВ ласерски извор. УВ ласерскиот извор од овој опсег е чувствителен на температурата. За да се одржи деликатниот ефект на машината за означување со УВ ласер, идеален би бил мал чилер за вода. S&A Малите чилери за вода од сериите Teyu CWUL, RMUP и CWUP се применливи за ладење на УВ ласери од 3W до 30W, а температурната стабилност нуди ±0,1℃ и ±0,2℃ за избор. За детални модели на чилери на S&A Teyu мали чилери за вода за ладење на УВ ласери, кликнетеhttps://www.teyuchiller.com/ultrafast-laser-uv-laser-chiller_c3


small water chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски