loading
С&а Блог
VR

Во колку индустрии знаете дека машината за ласерско сечење влакна се применува?

Вообичаена практика е новата технологија да ја замени традиционалната технологија. Еден совршен пример е дека машината за ласерско сечење влакна сега постепено ги заменува конвенционалните производствени техники поради своите супериорни предности.

industrial recirculating chiller

Вообичаена практика е новата технологија да ја замени традиционалната технологија. Еден совршен пример е дека машината за ласерско сечење влакна сега постепено ги заменува конвенционалните производствени техники поради своите супериорни предности. Значи, дали знаете во колку индустрии се применува таа машина за ласерско сечење со влакна? 


1.Автомобилска индустрија
Има доста делови и делови од лим што треба да се обработат во автомобилската индустрија. Конвенционалната техника на сечење има мала ефикасност на сечење и мала прецизност. Но, за машината за сечење со ласерски влакна, тие проблеми може да се поправат многу лесно.

2. Кабинетската индустрија
Шкафовите како што се кабинет за дистрибуција на електрична енергија и кабинет за датотеки се произведени според стандарден метод на производство кој бара ефикасност. Користењето на машина за сечење со ласерско влакно е многу идеално во оваа прилика и може да изврши двослојна обработка на одредени видови метални плочи, што е заштеда на време и заштеда на трошоци. 

3. Рекламна индустрија
Како што знаеме, прилагодувањето е прилично честа појава во рекламната индустрија. Ако се користи конвенционален метод на сечење за да се изврши приспособено сечење, ефикасноста би била многу мала. Но, со машината за ласерско сечење со влакна, какви било плочи со која било дебелина и колку се посебни знаците, тоа не се проблеми.

4. Индустријата за фитнес опрема
Со оглед на тоа што луѓето стануваат сè повеќе свесни за личното здравје, тие се повеќе подготвени да вежбаат сега, особено да вежбаат со фитнес опрема. Ова ја зголемува побарувачката на фитнес опрема. Поголемиот дел од опремата е направена од метални цевки и користењето на машина за сечење цевки со ласерски влакна би било поудобно и поефикасно. 

5 . Индустријата за кујнски прибор
Во денешно време има се повеќе куќи, а се зголемува и побарувачката на прибор. Машината за ласерско сечење влакна е идеална за сечење тенка плоча од нерѓосувачки челик со брза брзина, висока прецизност и големо задоволство. Може да реализира и персонализација и прилагодување, што го прави омилена алатка за обработка за производителите на кујнски прибор. 

6 . Лим индустрија
Обработката на лим укажува на сечење на различни видови метални плочи со различни форми. Машината за ласерско сечење влакна е многу ефикасна за сечење метални плочи со дебелина до 30 mm со висока прецизност. 

Од горенаведените индустрии, сите тие ја споменуваат најистакнатата карактеристика на машината за ласерско сечење влакна - високата ефикасност. Но, дали знаете дека, покрај квалитетот на самата машина, за ефикасноста одлучува и уредот за ладење со кој е опремен. Затоа, сигурен и издржлив ласерски чилер за вода за ладење е неопходност. 

S&A Индустриски кружен чилер од серијата Teyu CWFL е специјално дизајниран за ладење на машина за ласерско сечење со влакна до 20 KW. Тие имаат двоен систем за контрола на температурата кој е способен да ги лади ласерот со влакна и ласерската глава во исто време, што заштедува трошоци и заштедува простор. Дознајте повеќе информации за индустриски кружен чилер од серијата CWFL наhttps://www.teyuchiller.com/fiber-laser-chillers_c2


industrial recirculating chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски