loading
С&а Блог
VR

Машините за ласерско гравирање се користат во широк спектар на индустрии

CO2 ласерот лесно се пробива ако прекумерната топлина создадена за време на работата не може да се отстрани навреме. Затоа, се препорачува да се додаде единица за чилер за вода за да се отстрани топлината. S&A Единиците за чилери за вода од серијата Teyu CW се многу идеални за ладење на машини за ласерско гравирање на CO2 од 80W до 600W.

Во 90-тите, техниката на ласерско гравирање беше успешно развиена. И оттогаш, индустријата за гравирање напредува. И досега, машините за ласерско гравирање се појавија речиси во секоја индустрија. И денес ќе наведеме неколку. 


1. Декорација индустрија

Машината за ласерско гравирање има големи примени во индустријата за украсување и заеднички материјал што треба да се гравира е дрвото. Постојат два вида дрво кои се многу популарни. 

Првиот е дневник. Дневникот се однесува на дрво што не е обработено. Тој е најчестиот материјал во ласерската обработка и лесен за сечење и гравирање. Примери на трупци вклучуваат светла бреза, цреша и јавор. Тие лесно се испаруваат со ласерска светлина, па затоа се многу идеални за гравирање. Сепак, секој вид дрво има свои карактеристики, па затоа треба малку да ги прилагодиме параметрите врз основа на типовите на дневникот.

Вториот е иверица. Тоа е еден вид вештачка табла и еден од најчестите материјали во изработката на мебел. Всушност, нема голема разлика помеѓу гравирање на иверица и гравирање на трупци. Но, едно нешто што треба да се потсети е дека длабочината на гравирање не може да биде премногу длабока. 

2.Индустрија за печатење и пакување
Како што машината за ласерско гравирање станува сè попопуларна, индустријата за печатење и пакување, исто така, воведува машина за ласерско гравирање. Најчестите пакувања се брановидни куќишта. И брановидното куќиште може да се класифицира во два вида. Едниот е наменет за продажба, а другиот за транспорт. Брановидна футрола за продажна цел ќе ги „исполни“ потрошувачите. Примерите се како кутија за подароци, кутија за месечина торта итн. Што се однесува до брановидното куќиште за транспортна цел, се користи за лесен транспорт и складирање. 

Ласерското гравирање има супериорни предности во прикажувањето на сиви тонови. Затоа, се предлага да се обиде да користи сиви тонови во дизајнот. Ова не само што ги зачувува процедурите за боење, туку и ја подобрува градацијата на шаблоните. 

3. Занаетчиска индустрија
Занаетчиството е дизајнирано со различни материјали, како што се хартија, ткаенина, бамбус, смола, акрилик, метал, накит и така натаму...А еден од најчестите материјали во занаетчиската индустрија е акрилот. Акрилот лесно се сече и гравира во различни форми и големини. Плус, тоа е прилично евтино. Кога купуваме акрил за гравирање, треба да ги избереме оние со висока чистота. Во спротивно, акрилот може да се стопи за време на процесот на сечење или гравирање. 

4.Кожна индустрија
Машината за ласерско гравирање го решава проблемот со малата ефикасност, тешкотијата во наборувањето и материјалниот отпад што е вообичаен за конвенционалните техники на сечење. Со машината за ласерско гравирање, се што треба да направите е да ја внесете шемата и нејзината големина во компјутерот. И по неколку минути, ќе го заврши гравирањето на кожата на она што го очекувате. Сите комплицирани обрасци може да се завршат. Уште повеќе, тоа во голема мера заштедува човечки труд. 

Широката примена на машината за ласерско гравирање докажува дека таа е најдобриот избор во обработката за заштеда на енергија. 

Во горенаведените индустрии кои користат машини за ласерско гравирање, можете да видите дека сите тие вклучуваат неметални материјали кои можат подобро да апсорбираат CO2 ласерска светлина од другите видови ласерски светла. Затоа, повеќето од машините за ласерско гравирање се напојуваат со CO2 ласер. CO2 ласерот лесно се пробива ако прекумерната топлина создадена за време на работата не може да се отстрани навреме. Затоа, се препорачува да се додаде единица за чилер за вода за да се отстрани топлината. S&A Единиците за чилери за вода од серијата Teyu CW се многу идеални за ладење на машини за ласерско гравирање на CO2 од 80W до 600W. Тие се карактеризираат со леснотија на користење, лесна подвижност, мало одржување и високи перформанси. Помеѓу овие единици за чилери за вода, преносните чилери CW-5000 и CW-5200 се најпопуларни и привлекуваат толку многу корисници од европските, северноамериканските и земјите од Југоисточна Азија. Откријте ја вашата идеална единица за чилер за вода за вашите машини за ласерско гравирање https://www.teyuchiller.com/co2-laser-chillers_c1


portable chiller unit

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски