loading
С&а Блог
VR

Техника на ласерско гравирање во комплети за чај

Но, сега, процесот на гравирање на сетовите за чај станува полесен со машината за ласерско гравирање. Корисниците треба само да ги дизајнираат шарите на компјутерот и да го поврзат компјутерот со машината за ласерско гравирање и потоа да ги стабилизираат сетовите за чај на машината.

Пиењето чај стана култура во Кина. Многу луѓе од чај се прилично барани не само во вкусот на чајот, туку и во комплетите за чај. Пиењето шолја чај додека уживате во прекрасните шари на сетовите за чај е прилично релаксирачко!


Прекрасен и нежен сет за чај е резултат на висококвалитетно гравирање. Во минатото, шарите на гарнитурите за чај се правеа со рачно гравирање за што тоа бара стручен кадар. Беше потребно многу време и потрошен материјал во процесот на гравирање. Секое мало невнимание или занемарување би довело до деформација на шарите или ликовите. Затоа, персоналот за гравирање треба да биде исклучително внимателен. 

Но, сега, процесот на гравирање на гарнитурите за чај станува полесен со машината за ласерско гравирање. Корисниците треба само да ги дизајнираат шарите на компјутерот и да го поврзат компјутерот со машината за ласерско гравирање и потоа да ги стабилизираат сетовите за чај на машината. Целиот процес трае само неколку минути и резултатот од гравирањето е задоволителен, за добиената информација’т избледуваат со текот на времето. Информациите како различни форми, знаци, баркод и QR-код сите може да се изгравираат со ласерска машина за гравирање. Што’и повеќе, машината за ласерско гравирање не’т бара нож и не произведува никакви загадувачи, па затоа е многу пријателски настроен кон животната средина. 

Бидејќи поголемиот дел од комплетите за чаеви се направени од керамика, CO2 ласерот е идеален ласерски извор во машината за ласерско гравирање за сетови за чај. CO2 ласерот ќе генерира значителна количина на топлина за време на работата, па затоа е многу важно да се отстрани прекумерната топлина. Во спротивно, CO2 ласерот лесно може да пукне, предизвикувајќи огромни трошоци за одржување. За да се избегне оваа ситуација, би било многу важно да се додаде пренослив чилер. S&A Индустриските чилери за вода од серијата Teyu CW се популарниот уред за ладење за корисниците на машини за ласерско гравирање во бизнисот со комплети за чај. Овие преносливи чилери се погодни за ладење на ласерски извори на CO2 од 80W до 600W. Сите тие се карактеризираат со леснотија на користење, ниско одржување, високи перформанси, стабилни перформанси на ладење и низок потенцијал за глобално затоплување. Ако не сте сигурни кој модел на индустриски чилер за вода е погоден за вашата машина за гравирање со ласер на CO2, можете да испратите е-пошта на[email protected] за совет за избор. 


portable chiller unit

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски