loading
С&а Блог
VR

Примена на машина за ласерско сечење во фитнес опрема

Ласерска машина за сечење влакна, како што сугерира нејзиното име, се напојува со ласер со влакна. Ласерот со влакна има подобра фотоелектрична ефикасност на конверзија, во споредба со другите видови ласерски извори.

dual circuit laser chiller

Како што луѓето стануваат сè повеќе свесни за своето физичко здравје и обликот на телото, се формираат се повеќе фитнес центри. Ова ја зголемува побарувачката на фитнес опрема. Уште повеќе, различностите на фитнес опремата исто така се зголемуваат за да се задоволат различните потреби на луѓето. 


Ласерската техника како напредна техника на обработка се повеќе се користи во производството на фитнес опрема. Во споредба со традиционалната техника на сечење, машината за ласерско сечење може да произведе подобри работни парчиња и да ги намали работните процедури. Во традиционалното производство на фитнес опрема, главната алатка е ударната преса, но ударната преса бара доста процедури и огромна количина на труд, бидејќи треба да внимава и да управува со неа. Ова може да предизвика големи трошоци за производителите на фитнес опрема. Кога е потребно големо производство, ударната преса генерално нема да ги задоволи потребите за производство. Сепак, машината за ласерско сечење е прилично флексибилна и може во голема мера да ги намали работните процедури. Уште повеќе, тој се одликува со голема брзина на сечење, висока производна ефикасност и кратко време на производство, така што стана незаменлив дел во фитнес индустријата. Бидејќи поголемиот дел од фитнес опремата е изработена од нерѓосувачки челик, вообичаениот тип на машина за ласерско сечење ќе биде машина за ласерско сечење со влакна. 

Машината за ласерско сечење со влакна, како што сугерира нејзиното име, се напојува со фибер ласер. Ласерот со влакна има подобра фотоелектрична ефикасност на конверзија, во споредба со другите видови ласерски извори. Но, генерира поголема количина на топлина за време на производството. За да се спречи прекумерната топлина да го оштети изворот на ласерски влакна, неопходно е да се додаде ласерски чилер што кружи. S&A Teyu нуди ласерски чилер со две кола од серијата CWFL, применлив за ладење на ласери со влакна со различна моќност. Овој ласерски чилер со кружење има две кола за вода. Едниот е за ладење на ласерски влакна, а другиот е за ладење на ласерската глава. Со еден чилер, можете да постигнете ефект од користење на два. Зарем тоа не чини заштеда на трошоци и заштеда на простор? Дознајте повеќе за S&A Ласерски чилер со две кола Teyu на https://www.teyuchiller.com/fiber-laser-chillers_c2


dual circuit laser chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски