loading
С&а Блог
VR

Кои се извонредните карактеристики на малите прецизни ласерски секачи со влакна?

Секоја техника на ласерско сечење има свои добрите и лошите страни, но предностите на ласерскиот секач со влакна се чини дека се повеќе од другите видови ласерски техники. Иако ласерот со влакна беше познат кај луѓето неколку децении, тој донесе толку многу придобивки и практичност на производителите на метали.

recirculating water chiller

Секоја техника на ласерско сечење има свои добрите и лошите страни, но предностите на ласерскиот секач со влакна се чини дека се повеќе од другите видови ласерски техники. Иако ласерот со влакна беше познат од луѓето веќе неколку децении, тој донесе толку многу придобивки и практичност на производителите на метали.  


Ласерскиот секач со влакна има толку многу предности и има широк спектар на апликации. Како нерѓосувачки челик, јаглероден челик и алуминиумска легура, на сите им е потребен ласерски секач со влакна. Бидејќи металната индустрија бара поголема и поголема прецизност, измислен е мал прецизен ласерски секач со влакна. Тоа е прилично лесно да се разликува од нормалниот ласерски секач. 

Малиот ласерски секач со прецизни влакна има уникатни предности во обработката на метали и тие се:

1.Помал формат. Малиот ласерски секач со прецизни влакна може да гарантира сечење во мал формат, затоа е погоден за сечење мали метални делови, како што се рекламирање, кујнски прибор, итн. Затоа, моќноста е помала од вообичаениот ласерски секач со влакна. 

2.  Пониска цена. За мали претпријатија или бизниси кои не’Имате голема количина на обработка, мал прецизен ласерски секач со влакна може да биде идеален избор. Покрај тоа, тој е прилично мал по големина, така што е лесен за транспорт и движење. 

3. Повисока прецизност. Поради тоа што неговиот фокус е прилично мал, прецизноста на сечењето може да достигне до 0,1 mm, а површината за сечење може да биде многу мазна. 

4. Пониско одржување. Поради ова, мали прецизни влакна ласерски секач може да се примени во очила, подарок, хардвер, електроника, електрични апарати и други метални индустрии. 

Малиот ласерски секач со прецизни влакна се потпира на сигурен извор на ласерски влакна. Како што знаеме, изворот на ласерски влакна има тенденција да генерира голема количина на топлина, така што правилното ладење е прилично неопходно. Затоа, многу е неопходно да се додаде чилер со кружна вода. S&A Ласерски чилер за ладење со влакна од серијата Teyu CWFL е многу идеален за ладење на извори на ласерски влакна од 500W до 20000W. Тие имаат двојна контрола на температурата и се во согласност со одобрението CE, REACH, ROHS и ISO. Со 2 години гаранција, можете да бидете сигурни со користење на чилер за кружење вода од серијата CWFL. За детални модели, одете на https://www.chillermanual.net/fiber-laser-chillers_c2 


recirculating water chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски