loading
С&а Блог
VR

7 индустрии во кои машината за ласерско заварување игра клучна улога

Ласерското заварување стана дел од нашето секојдневие и често можете да видите трага од ласерско заварување во предметите што најчесто се гледаат. Всушност, машината за ласерско заварување целосно ги замени традиционалните техники на заварување во 7 индустрии. И денес ќе ги наброиме еден по еден.

Teyu Industrial Water Chillers Annual Sales Volume

Ласерското заварување стана дел од нашето секојдневие и често можете да видите трага од ласерско заварување во предметите што најчесто се гледаат. Всушност, машината за ласерско заварување целосно ги замени традиционалните техники на заварување во 7 индустрии. И денес, ние ќе ги наведеме еден по еден. 


Цевководна индустрија: приклучок за водоводна цевка, редуцирачки спој, фитинзи за туширање и заварување со големи цевки, сета применета техника на ласерско заварување. 

Индустријата за очила: бравата, рамката за очила од нерѓосувачки челик/легура на титаниум бараат високо прецизно ласерско заварување. 

Хардверска индустрија: работно коло, рачка за котел за вода, комплицирани делови за печат и делови за леење користат машина за ласерско заварување. 

Автомобилска индустрија: заварување со заптивка на главата на моторот и заварување со хидраулични шипки, заварување со свеќичка и заварување со филтер, сите бараат техника на ласерско заварување. 

Медицинска индустрија: Медицинскиот уред и неговите елементи за запечатување и заварувањето на структурните делови користат ласерска машина за заварување за изведување на заварување. 

Електронска индустрија: заварување со заптивки на реле со цврста состојба, заварување помеѓу конекторот и конекторот, заварувањето на структурните делови на паметниот телефон и MP3 сите бараат техника на ласерско заварување. 

Хардверска индустрија за апарати за домаќинство: рачка на вратата од нерѓосувачки челик во кујна и бања, часовник, сензор, машини со висока прецизност често може да ја видат трагата на ласерско заварување. 

Ласерската машина за заварување се одликува со висока фокусирана енергија, без загадување и мала точка на заварување. Може да заварува широк спектар на материјали со висока флексибилност и висока ефикасност. Некои машини за ласерско ласерско заварување дури се интегрираат со роботска рака, што може да постигне високо ниво на автоматизација.
 

Ласерската машина за заварување користи ласерски влакна со висока моќност или YAG ласерски извор за да реализира заварување со висока енергија. Како извори на топлина, овие два типа на ласерски извори имаат тенденција да генерираат многу дополнителна топлина. Ако таа топлина продолжи да се акумулира, нивниот животен век ќе биде многу засегнат. И во ова време, аниндустриски чилер за вода би било идеално. S&A Чилерите со воздушно ладење од сериите CWFL и CW се погодни за ладење на машини за ласерско заварување со влакна и машини за ласерско заварување YAG соодветно. Тие се карактеризираат со висока прецизна контрола на температурата и нудат различни температурни стабилност за избор. Некои поголеми индустриски модели на чилер за вода дури поддржуваат протокол за комуникација Modbus-485, со што далечинскиот управувач на чилерот станува реалност. Откријте го вашиот идеал S&A чилери со воздушно ладење кајhttps://www.teyuchiller.com/industrial-process-chiller_c4


Industrial Chillers for Cooling YAG Laser Machines

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски