loading
С&а Блог
VR

Дали машината за ласерско обележување може да работи на картонска кутија?

Континуираниот развој на ласерската техника поттикнува поширока примена на машините за ласерско обележување во различни индустрии, како што се мобилни телефони, накит, хардвер, кујнски прибор, алати& додатоци, автомобилски делови и така натаму.

small laser water chiller

Континуираниот развој на ласерската техника поттикнува поширока примена на машините за ласерско обележување во различни индустрии, како што се мобилни телефони, накит, хардвер, кујнски прибор, алати& додатоци, автомобилски делови и така натаму. Бидејќи толку многу работи може да се означат со ласер, некои луѓе прашуваат: „Дали машината за ласерско обележување може да работи на картонска кутија?


Па, тоа е сигурно. Користењето на машината за означување со ласер со CO2 може многу јасно да ги означи шаблоните и знаците на картонската кутија. Принципот на работа на машината за обележување со ласер со CO2 е дека загревањето на површинскиот материјал кој потоа испарува и внатрешните материјали ќе покажат дека формираат долготрајна ознака. Сè може да биде означено со ласер, вклучително и деликатни знаци, обрасци, логоа, време и слично. Во споредба со традиционалната техника на инк-џет печатење, машината за означување со ласер со CO2 има појасно означување, поголема брзина, поголем принос, помало загадување и подолг квалитет.

Бидејќи машината за ласерско обележување може ласерски да означува многу различни видови содржини, таа ги има предностите што ги немаат многу друга опрема. 

Картонската кутија е производ со кој луѓето се многу запознаени. Општата картонска кутија е светло жолта. Но, некои од нив имаат со бои со или без мембрана. Сега ајде да зборуваме за ласерско обележување на овие два вида картонски кутии. 

Светло жолта картонска кутија. Овој вид картонска кутија може да биде ласерски означен со машина за ласерско обележување CO2, за CO2 ласерската машина за обележување е најсоодветната и најевтината машина за ласерско обележување.

Картонска кутија во боја. Ако е без мембрана, на обоениот дел може да се користи машина за означување со ласерски влакна. Ако е со мембрана, треба да се користи CO2 ласерска машина за означување. 

CO2 ласерската машина за обележување се напојува со CO2 ласерска стаклена цевка. СО2 ласерската стаклена цевка лесно ќе пукне ако се прегрее. За да се спречи тоа да се случи, потребно е да се додаде мал ласерски чилер за вода. И многу корисници би избрале S&A Модели на чилери од серијата Teyu CW. S&A Преносливите чилери за вода од серијата Teyu CW, особено моделите CW-5000 и CW-5200, се карактеризираат со леснотија на користење, компактен дизајн, мало одржување и лесна инсталација. Дознајте како би можеле да ви помогнат ласерските чилери за вода CO2 од серијата CWhttps://www.teyuchiller.com/co2-laser-chillers_c1


small laser water chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски