loading
С&а Блог
VR

СО2 ласерска примена при сечење дрва

Во основа, постојат два начини на ласерско сечење дрво - инстант гасификација и горење. Тоа зависи од густината на моќноста на дрвото што ја апсорбира за време на ласерското сечење.

Кога станува збор за сечење дрва, често помислуваме на традиционалните пили во различни форми. Сепак, користењето на пилата за сечење дрво ќе создаде огромна количина на прашина од пилата и бучава, што не е пријателско за животната средина. Затоа, луѓето сакаат да бараат нов начин за сечење дрво. За среќа, измислена е техника на ласерско сечење и во голема мера го решава проблемот со бучавата и проблемот со прашината од пилата. Освен тоа, техниката на ласерско сечење може да произведе подобра површина за сечење, во споредба со традиционалното сечење. На исечената површина на дрвото, грубоста и откорнувањето не се јасни. Наместо тоа, тој е покриен со многу тенок карбонизиран слој.


Во основа, постојат два начини на ласерско сечење дрво - инстант гасификација и горење. Тоа зависи од густината на моќноста на дрвото што ја апсорбира за време на ласерското сечење.

Инстантната гасификација е идеален начин за сечење дрво. Тоа значи дека дрвото ќе се гасифицира кога е под фокусирана ласерска светлина и тогаш делот за гасификација ќе стане линија за сечење. Овој вид ласерско сечење дрво се карактеризира со голема брзина на сечење, без карбонизација на исечената површина и само мало затемнување и застаклување.

Што се однесува до горењето, има мала брзина на сечење, поширока линија на сечење и поголема дебелина на сечење. За време на работата ќе има мирис на чад и горење.

Значи, каков вид на ласерски извор е идеален за ласерско сечење дрво?

Вообичаениот ласерски извор за ласерски секач за дрво би бил CO2 ласер. Се одликува со бранова должина од 10,64 μm, што ја прави нејзината ласерска светлина лесно да се апсорбира од разни видови неметални материјали, како што се дрво, ткаенина, кожа, хартија, текстил, акрилик и така натаму.

Како и другите видови ласерски извори, CO2 ласерот има тенденција да генерира голема количина на топлина при трчање. Прекумерните температури на него треба да се намалат. Во спротивно, CO2 ласерот најверојатно ќе пукне, зголемувајќи ги непотребните трошоци за одржување.

S&A Пренослив чилер на Teyu CW-5000 е идеален партнер за ладење за корисниците на ласерски секачи за дрво. Создава лесно ладење на CO2 ласерскиот секач и не го нарушува вашиот сегашен систем, благодарение на фактот што има компактен дизајн. Колку и да е мал, чилерот CW5000 може да испорача температурна стабилност до ± 0,3℃ заедно со капацитет за ладење од 800 W. За корисници со потреба од двојна фреквенција, чилерот CW5000 обезбедува и верзија со двојна фреквенција - CW-5000T која е компатибилна и за 220V 50HZ и за 220V 60HZ. За повеќе информации за преносливата единица за чилер CW-5000, кликнетеhttps://www.teyuchiller.com/industrial-chiller-cw-5000-for-co2-laser-tube_cl2


cw5000 chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски