loading
С&а Блог
VR

Како 355nm УВ ласерот постигнува прецизно ласерско обележување?

УВ ласерот има бранова должина од 355 nm и има кратка ширина на пулсот, висококвалитетен ласерски зрак, висока прецизност и висока врвна моќност.

УВ ласерот има бранова должина од 355 nm и има кратка ширина на пулсот, висококвалитетен ласерски зрак, висока прецизност и висока врвна моќност. Овие извонредни карактеристики го прават УВ ласерот идеален ласерски извор за ласерско обележување. УВ ласерот ја нема истата широка примена во обработката на материјалите како инфрацрвениот ласер (бранова должина е 1,06μm), но е одличен во обработката на пластика и некои специјални полимери кои се користат како основни материјали во ПХБ и овие видови материјали не можат да бидат обработени со инфрацрвен ласер или термичка обработка. 


Затоа, во споредба со инфрацрвениот ласер, УВ ласерот има помал топлински ефект и кај материјалите за обработка со висока прецизност на нано-ниво и микро-ниво кои се доста чувствителни на ефектот на топлина, УВ ласерот има очигледни предности. 

Ласерското обележување користи ласерско светло со висока енергетска густина за да се проектира на површината на предметот, така што површината на предметот ќе испари или ќе ја промени бојата, оставајќи трајна ознака. Бидејќи УВ ласерот ги има горенаведените карактеристики, тој често се користи како ласерски извор на машината за ласерско обележување. Компјутерската тастатура која е многу вообичаена во нашиот секојдневен живот, се обработува со машина за означување со УВ ласер. Во минатото, компјутерската тастатура користи инк-џет печатење за да ги произведе буквите, но како што одминува времето, буквите почнуваат да исчезнуваат, што е многу непријателско за корисниците. Но, со машината за означување со УВ ласер, буквите на тастатурата ќе останат исти без разлика на се. Всушност, ознаките (ликови, симболи, шаблони, итн.) произведени од машината за означување со UV ласер може да бидат нано-ниво или микро-ниво, што е многу прецизно и многу помага во борбата против фалсификувањето. 


Исто како и секој друг вид на прецизни инструменти, УВ ласерот исто така треба правилно да се лади за да ја одржи својата прецизност. И потребен ви е ефикасен систем за ладење вода. S&A Преносливите чилери од серијата Teyu CWUP би можеле да бидат вашата идеална опција. Оваа серија на систем за чилери за вода се одликува со висока температурна стабилност од ±0,1℃ и способен Modbus-485 за да може да се оствари комуникација помеѓу УВ ласерот и чилерот. Овој вид на висока температурна стабилност гарантира дека УВ ласерот е секогаш под конзистентен температурен опсег. Плус, преносливите чилери од серијата CWUP се опремени со тркала, така што можете да го ставите каде што сакате. За детални информации за системите за чилери за вода од серијата CWUP, кликнетеhttps://www.teyuchiller.com/ultrafast-laser-uv-laser-chiller_c3


portable chiller unit

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски