loading
С&а Блог
VR

Ласерска гравирана фотографија, роман и едноставно уметничко дело

Различни материјали ќе имаат различен ефект на гравирање, за различни материјали имаат различна стапка на апсорпција на светлината на ласерскиот извор во машината за ласерско гравирање. Во машината за фотоласерско гравирање, вообичаениот ласерски извор е ласерска цевка CO2.

photo laser engraving machine chiller

Ласерската апликација сега е речиси насекаде во нашиот секојдневен живот. Датумот на производство& шаблон на производите за храна и пијалоци, тастатура на мобилниот телефон, тастатура, далечински управувач и многу повеќе......Сето тоа се ласерски врежани. Меѓу нив, ласерска гравирана фотографија е нов начин на фотографирање што интригира многу луѓе, особено млади луѓе. Сега да разговараме за тоа како ласерско гравирање на фотографија. 


Прво, за да имате неверојатен ефект на гравирање на фотографијата, изберете фотографија со висока дефиниција е ЗАДОЛЖИТЕЛНО. Одбраната фотографија исто така се очекува да биде во остар контраст во осветленоста и темнината. Второ, користете професионален софтвер за уредување слики за да ја уредите фотографијата. Ова бара промена на фотографијата во индексирана боја, а потоа во сива боја. Понекогаш треба да се отстрани и бојата на позадината за да може фигурата да биде извонредна. Трето, сменете ја датотеката во датотека BMP и испратете ја на машината за ласерско гравирање. Тогаш машината за ласерско гравирање ќе ја „создаде“ прекрасната врежана фотографија. 

Различни материјали ќе имаат различен ефект на гравирање, за различни материјали имаат различна стапка на апсорпција на ласерскиот извор на светлина во машината за ласерско гравирање. Во машината за фотоласерско гравирање, заедничкиот ласерски извор е ласерската цевка CO2. Дури и за истата фотографија, исходот од гравирањето би бил сосема различен во црна пластика и проѕирен акрилик. Затоа, пред гравирањето, се предлага да се тестира секаков вид материјал за соодветно да се прилагодат софтверот и другите параметри.

Како што беше споменато претходно, машината за гравирање на фото ласер често е поддржана од ласерска цевка CO2. СО2 ласерската цевка лесно се пука кога ќе се прегрее. Во овој случај, ласерскиот чилер за вода би бил многу идеален. S&A Теју CW-5000 и CW-5200 малите чилери со кружење се многу популарни во ладењето на ласерската цевка CO2 во машината за фотоласерско гравирање. Имаат мала големина, леснотија на користење, долг животен век, лесна инсталација и мало одржување. Плус, сите тие се под 2-годишна гаранција. Дознајте повеќе за малите чилери со кружење CW-5000 и CW-5200 наhttps://www.teyuchiller.com/co2-laser-chillers_c1

photo laser engraving machine chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски