loading
С&а Блог
VR

Апликација за ласерско означување во електрониката

Постојат многу различни видови машини за ласерско обележување, во зависност од опремените извори на ласер - машина за ласерско обележување CO2, машина за означување со УВ ласер и машина за обележување со ласерски влакна.

electronics laser marking machine chiller

Електрониката е сеопфатен производ кој интегрира многу различни видови функции и станува сè помал и поинтелигентен. Тој игра важна улога во нашиот секојдневен живот. Со оглед на неговата мала, но комплицирана структура, процесот на производство мора да воведе поврзани високотехнолошки методи и ласерското обележување се смета за еден од нив. Од кога се применуваше машината за ласерско обележување во различни индустрии, таа дава решенија во производниот процес. И меѓу тие индустрии, електрониката е индустрија каде техниката на ласерско обележување има најширока примена.


1.Одлична способност за анти-фалсификување. Откако информациите како број на серија, сериски број, QR код се означени на електрониката, тие повеќе не можат да се менуваат. Покрај тоа, овие ознаки победија’t избледуваат поради промена на околината (допир, киселински или алкален гас, висока& ниска температура). Ова може да помогне да се гарантира квалитетот на производот и да се постигне функцијата против фалсификување.

2. Ниска цена. Електронската индустрија зависи од количината за да заработи профит со ниска стапка на одржување во производната опрема. За машината за ласерско обележување, нејзината почетна инвестиција може да биде малку висока, но тоа е така’т вклучува какви било потрошни материјали и има мало одржување. Животниот век на машината за ласерско обележување може да биде до 100000 часа. Покрај тоа, машината за ласерско обележување може да се интегрира во автоматски систем, што заштедува многу труд и материјали и така натаму. На долг рок, машината за ласерско обележување вклучува помала инвестиција од традиционалните методи за обележување. 

3. Висок принос. Бидејќи машината за ласерско обележување е бесконтактна за време на работата, тоа го прави’да предизвикате било каква штета на површината на материјалите. Така, приносот може да се зголеми во голема мера. 

Постојат многу различни видови машини за ласерско обележување, во зависност од опремените извори на ласер - машина за ласерско обележување CO2, машина за означување со УВ ласер и машина за обележување со ласерски влакна. Освен машината за обележување со ласерски влакна, на другите два вида машини за ласерско обележување ќе им треба индустриски ласерски чилер за вода за да ја одземе топлината. S&A Teyu е познат по своите сигурни и издржливи ласерски чилери со воздушно ладење, погодни за ладење на CO2 ласерска машина за обележување и UV ласерска машина за обележување. За машината за ласерско обележување CO2, корисниците можат да ги изберат ласерските ласерски чилери со воздушно ладење од серијата CW, додека за машината за означување со ласерски УВ, корисниците можат да ги изберат чилерите од сериите CWUL, RMUP и CWUP. За детален опис за горенаведените сериски чилери, кликнете https://www.chillermanual.net/standard-chillers_c3 


air cooled laser chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски