loading
С&а Блог
VR

Ласерската техника помага да се направи индустријата за облека попријателска кон животната средина

Меѓу сите извори на ласер, CO2 ласерот е најшироко користен во текстилната индустрија, бидејќи текстилот има најдобра стапка на апсорпција за ласерот CO2.

Индустријата за облека бара нова техника за да ја направи облеката покреативна и поперсонализирана. И доаѓањето на ласерската техника, многу креативни и комплицирани дизајни можат да станат реалност за само неколку минути. Можеби мислите дека ласерската техника може да биде само ласерско сечење, ласерско гравирање или ласерско обележување. Всушност, тој е поспособен отколку што замислувате.


Кога ласерскиот зрак се проектира на површината на обоениот текстил, освен што се рефлектира многу мала количина на ласерска светлина, најголемиот дел од ласерската светлина се апсорбира од текстилот и брзо ја претвора оптичката енергија во топлинска енергија. Ова прави температурата на површината на текстилот да се зголемува многу брзо, така што бојата ќе испари и ќе има избледување на бојата за да формира модели со различни нијанси. Така потекнува печатењето на текстилот. 

Во денешно време, сè повеќе познати брендови на фармерки користат ласерска техника за да ги заменат традиционалните техники за правење фармерки во постапките за правење фармерки, како што се избледување на бојата, искинат ефект и сл. Тоа е затоа што традиционалното правење фармерки вклучува илјадници хемикалии, а некои од нив се многу штетни за работниците. Во меѓувреме, голема количина на вода се користи во целата процедура за правење фармерки и потоа станува отпадна вода, предизвикувајќи големо загадување на животната средина. 

Но, со ласерска техника, нема да предизвика никакво загадување на животната средина, бидејќи не бара вода или никакви хемикалии. По завршувањето на обработката, се што треба да направите е да го измиете со нормална количина на вода и тоа е. Нема покомплицирани процедури.

Меѓу сите извори на ласер, CO2 ласерот е најшироко користен во текстилната индустрија, бидејќи текстилот има најдобра стапка на апсорпција за CO2 ласерот. Но, бидејќи CO2 ласерот што се користи во текстилната индустрија е претежно стаклена цевка, лесно е да се пука ако прекумерната топлина се акумулира и се одзема на време. Ова може да биде огромен трошок за одржување ако навистина се случи. За среќа, имаме S&A Теју чилери за вода со воздушно ладење. S&A Теју чилерите за вода со воздушно ладење можат многу ефикасно да ги ладат CO2 ласерите со различна моќност. Дизајнирани се со контролна табла која е прифатлива за корисникот која има интегрирани функции за аларм способни да го заштитат ласерот CO2 од прегревање или проблеми со протокот на вода. Плус, единиците за чилер за вода се усогласени со CE, ROHS, REACH и ISO стандардите, така што корисниците можат да бидат сигурни кога ги користат. Откријте ја идеалната единица за чилер за вода за вашиот CO2 ласерhttps://www.teyuchiller.com/co2-laser-chillers_c1


air cooled water chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски