loading
С&а Блог
VR

Машината за ласерско сечење лим ќе има ветувачка иднина

За техники на сечење лим (ширина ≦ 6 мм), има ласерско сечење, плазма сечење, сечење со пламен, стрижеч на челични плочи, машина за удирање и така натаму. Меѓу нив, машината за ласерско сечење на лим е нова техника на сечење во изминатите неколку години и има брз развој.

sheet metal laser cutting machine chiller

Преработката на лим отпаѓа на 1/3 од обработката на металот. Тој е толку популарен што може да се користи во многу различни индустрии. За техники на сечење лим (ширина ≦ 6 мм), има ласерско сечење, плазма сечење, сечење со пламен, стрижеч на челични плочи, машина за удирање и така натаму. Меѓу нив, машината за ласерско сечење на лим е нова техника на сечење во изминатите неколку години и има брз развој. Од ултра тенок лим на ниво на микрометар до друг лим со дебелина од 10 милиметри, машината за ласерско сечење е целосно квалификувана за сечење. Во одреден момент, машината за ласерско сечење на лим донесе револуција во индустријата за преработка на лим. Во споредба со традиционалните техники на сечење, техниката на ласерско сечење е поразбирлива, полесна за учење со поголема брзина на сечење. Затоа, се верува дека машината за ласерско сечење на лим ќе има ветувачка иднина.


Зошто машината за ласерско сечење лим може да биде толку извонредна? 

Ласерската техника е еден од 4-те најголеми пронајдоци во 20 век и е позната како „најбрзиот нож“, „најточниот линијар“ и „најсветлата светлина“. Но, ласерската технологија немаше технолошки пробив до 21 век кога се комбинираше со напредни уреди. Во денешно време, ласерската техника веќе се користи во металопреработувачката, челичната индустрија, воздушната, автомобилската и медицинската индустрија.

Ласерското сечење се одликува со висока ефикасност, висока моќност и ласерско светло со висока густина, што го прави идеална опција во индустријата за лим. Како прецизна техника на обработка, машината за ласерско сечење може да исече речиси секаков вид материјали, вклучително и 2D& 3D сечење на тенка метална плоча. Ласерската светлина може да се фокусира да биде многу мала точка, што му овозможува да изврши ултра прецизна обработка. Освен тоа, ласерското сечење не бара нож и е бесконтактно, така што нема да има механички деформации. Некои чинии кои порано беа тешки за сечење, сега лесно се сечат со машина за ласерско сечење. За некои видови метални плочи како што е сечењето на јаглеродни челични плочи, машината за ласерско сечење се сомнева во првата опција. 

Машината за ласерско сечење на лим често се однесува на машина за ласерско сечење со влакна. Како што сугерира неговото име, се напојува со фибер ласер кој е компонента што генерира топлина. За да се гарантира нормалниот ласерски излез на ласерот со влакна, би се опремил со aЧилер со воздушно ладење со затворена јамка за да се обезбеди ефикасно ладење. S&A Чилер со воздушно ладење со затворена јамка од серијата CWFL е погоден за ладење на ласери со влакна од 500W-20KW и обезбедува различни стабилности за избор. Дознајте повеќе за оваа серија чилери наhttps://www.teyuchiller.com/fiber-laser-chillers_c2


sheet metal laser cutting machine chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски