loading
С&а Блог
VR

Кои се компонентите на машината за ласерско сечење влакна?

Ласерска машина за сечење влакна е еден вид машина за ласерско сечење која користи ласерски влакна како извор на ласер. Се состои од различни компоненти.

laser cooling system

Ласерска машина за сечење влакна е еден вид машина за ласерско сечење која користи ласерски влакна како извор на ласер. Се состои од различни компоненти. Различните компоненти и конфигурации ќе доведат до различни перформанси на обработка на машината за ласерско сечење влакна. Сега да погледнеме подлабоко. 


1. Ласер со влакна
Ласерот со влакна е „извор на енергија“ на машината за ласерско сечење со влакна. Тоа е како мотор за автомобил. Освен тоа, ласерот со влакна е исто така најскапата компонента во машината за сечење со ласерски влакна. На пазарот има многу селекции, било од домашен или од странски пазар. Брендовите како IPG, ROFIN, RAYCUS и MAX се добро познати на пазарот на ласерски влакна. 

2. Мотор
Моторот е компонентата што одлучува за перформансите на подвижниот систем на машината за сечење со ласерско влакно. На пазарот има серво мотор и степер мотор. Корисниците можат да го изберат идеалниот според типот на производот или предметите за сечење. 

А.Степер мотор
Има брза брзина на стартување и одлична реакција и е идеален за не толку тешко сечење. Пониска цена и има голема разновидност на брендови со различни перформанси

Б.Серво мотор
Се одликува со стабилно движење, големо оптоварување, стабилни перформанси, голема брзина на сечење,  но неговата цена е релативно висока, па затоа е поидеален за попребирливи индустрии. 

3. Глава за сечење
Главата за сечење на машината за ласерско сечење со влакна ќе се движи според претходно поставената рута. Но, запомнете дека висината на главата за сечење треба да се прилагоди и контролира според различни материјали, различна дебелина на материјалите и различни начини на сечење. 

4.Оптика
Често се користи во целата машина за ласерско сечење влакна. Квалитетот на оптиката одлучува за излезната моќност на ласерот со влакна, а исто така и за целата работа на машината за сечење со ласерски влакна.

5.Работна маса за домаќин на машината
Домаќинот на машината се состои од машински кревет, машинска греда, работна маса и систем на оската Z. Кога машината за сечење со ласерско влакно се сече, работното парче треба прво да се постави на машинскиот кревет, а потоа треба да го користиме серво моторот за да го придвижиме машинскиот зрак за да го контролираме движењето на оската Z. Корисниците можат да ги приспособат параметрите по потреба. 

6. Ласерски систем за ладење
Ласерскиот систем за ладење е систем за ладење на машината за ласерско сечење со влакна и може ефикасно да го излади ласерот со влакна. Тековните ласерски чилери со влакна се генерално опремени со контролен прекинувач за влез и излез и дизајнирани со проток на вода и аларм за висока/ниска температура, така што перформансите се постабилни. 

7.Контролен систем
Контролниот систем е главниот оперативен систем на машината за сечење со ласерски влакна и се користи за контрола на движењето на оската X, оската Y и оската Z. Ја контролира и излезната моќност на ласерот со влакна. Таа одлучува за перформансите на ласерската машина за сечење влакна. Преку софтверска контрола, перформансите на сечење на машината за ласерско сечење влакна може да се подобрат. 

8.Систем за снабдување со воздух
Системот за снабдување со воздух на машината за ласерско сечење со влакна вклучува извор на воздух, филтер и цевка. За извор на воздух, има флаширан воздух и компримиран воздух. Помошниот воздух ќе ја издува згурата за време на сечењето на метал за поддршка на согорувањето. Исто така, служи за заштита на главата за сечење. 

Како што споменавме погоре, ласерскиот систем за ладење служи за ефикасно ладење на ласерот со влакна. Но, како корисниците, особено новите корисници да го изберат соодветниот? Па, за да им помогнеме на корисниците брзо да го изберат својот идеален чилер, S&A Teyu развива ласерски чилери со влакна од серијата CWFL чии имиња на модели одговараат на применливата моќност на ласерот со влакна. На пример, ласерскиот чилер со влакна CWFL-1500 е погоден за ласер со влакна од 1,5 KW; Ласерскиот систем за ладење CWFL-3000 е погоден за ласер со влакна од 3KW. Имаме чилери погодни за ладење на ласери со влакна од 0,5KW до 20Kw. Деталните модели на чилери можете да ги проверите овде:https://www.teyuchiller.com/fiber-laser-chillers_c2 


laser cooling system

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски