loading
С&а Блог
VR

Предност на користење на CO2 ласер за сечење ознаки

Меѓутоа, со машината за ласерско сечење CO2 која има скенер со голема брзина, сечењето ознаки станува многу флексибилна и лесна задача. Уште повеќе, може да сече и различни форми на ознаки без да се паузира производниот процес.

tag laser cutting machine chiller

Развојот и револуцијата на технологијата за дигитално печатење во голема мера ја промени ситуацијата во правењето ознаки. Со флексибилен дизајн за печатење, треба да се исечат различни форми. Традиционално, ласерското сечење на ознаки се изведува со механичка преса за обликување и машина за сечење. Во оваа околност, различни форми бараат различни калапи и потребни се огромни трошоци за производство и складирање на тие калапи. Освен тоа, различни форми бараат и различни ножеви. При менувањето на ножевите, тие машини треба да се запрат, што ја намалува ефикасноста на производството. Меѓутоа, со машината за ласерско сечење CO2 која има скенер со голема брзина, сечењето ознаки станува многу флексибилна и лесна задача. Што’и повеќе, исто така може да исече различни форми на ознаки без да го паузира процесот на производство.  


Ласерската обработка на CO2 има многу предности. Покрај флексибилната промена на новиот дизајн, функцијата без контакт му овозможува да не остави никакво оштетување на ознаките, бидејќи ознаките стануваат се потенки и потенки во денешно време. Во исто време, ласерската обработка на CO2 не’има делови за носење и нејзината техника е повторлива. Сето ова ја прави CO2 ласерската обработка идеална техника за правење ознаки. 

Сè повеќе луѓе исто така го сфаќаат потенцијалот на ласерската техника во сечењето ознаки и почнуваат да ги воведуваат машините за ласерско сечење CO2. Еден давател на услуги за сечење ласерски ознаки рече:“Сега моите клиенти можат само да ми ја испратат CAD-датотеката и јас можам да ја испечатам ознаката многу брзо. Секоја форма, која било големина. Тие го сакаат, можам да го исечам.“  

Иако има толку многу видови на ласерски извори за избор, зошто ласерот CO2 често е најизбраниот? Па, за да добиете најдобра продуктивност, многу е важно материјалот за ознака да апсорбира што е можно повеќе ласерска енергија. И најчесто видените материјали за ознаки, како пластика и хартија, можат добро да ја апсорбираат ласерската светлина CO2, така што може да врши квалитетно сечење на тие видови ознаки. 

При изведување на квалитетно сечење, CO2 ласерот ќе генерира многу топлина. Ако таа топлина не може да се отстрани навреме, CO2 ласерот лесно ќе пукне или дури и ќе се расипе. Затоа, додавањето мини чилер за вода за ладење на CO2 ласерот стана вообичаена практика за повеќето корисници. S&A Чилерите со воздушно ладење со кружење од серијата Teyu CW се применуваат за ладење CO2 ласери со различна моќност. Сите CO2 ласерски чилери се под 2-годишна гаранција. За детални модели, ве молиме одете на https://www.chillermanual.net/co2-laser-chillers_c1 


tag laser cutting machine chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски