loading
С&а Блог
VR

Дали машината за ласерско сечење се користи за сечење FPC иста како онаа што се користи во нерѓосувачки челик?

Неодамна видовме информација на Интернет -- Дали машината за ласерско сечење се користи за сечење FPC иста како онаа што се користи за сечење нерѓосувачки челик?

air cooled chillers

Неодамна видовме информација на Интернет -- Дали машината за ласерско сечење се користи за сечење FPC иста како онаа што се користи за сечење нерѓосувачки челик? Некои производители на ласерски машини одговорија дека се исти. Другите одговориле дека не. Па што е вистината? 


FPC ласерско сечење

FPC ласерското сечење може да користи UV ласерска машина за сечење, како и машина за ласерско сечење CO2. Разликата меѓу нив е ефектот на обработка. УВ ласерската машина за сечење усвојува 355nm УВ ласер кој е извор на ладна светлина со пократка бранова должина и помала топлина што влијае на FPC. Се одликува со поголема прецизност на сечење без бруси и карбонизација. Сепак, машината за ласерско сечење CO2 усвојува ласер на CO2 од 10640 nm кој има голема фокусна ласерска точка и поголем ефект на топлина. Затоа, FPC исечената машина за ласерско сечење CO2 има повисоко ниво на карбонизација. Затоа, очигледно е дека УВ ласерската машина за сечење ја надминува машината за ласерско сечење CO2 во сечењето FPC во однос на ефектот на обработка. Но, една работа треба да се има на ум дека UV ласерската машина за сечење е поскапа од машината за ласерско сечење CO2. 

Ласерско сечење од нерѓосувачки челик

На сегашниот пазар, машината за ласерско сечење со влакна, машината за ласерско сечење YAG и машината за ласерско сечење CO2 може да се користат за сечење нерѓосувачки челик. За сечење 0,1 мм под нерѓосувачки челик, луѓето сакаат да користат УВ ласерска машина за сечење, машина за ласерско сечење CO2 и машина за ласерско сечење влакна. Но, повторно, УВ ласерската машина за сечење е најпосакувана алатка поради нејзиниот супериорен ефект на сечење, но со висока цена. Што се однесува до сечењето нерѓосувачки челик од 0,1 mm+, луѓето сакаат да користат машина за ласерско сечење со влакна и машина за ласерско сечење YAG, бидејќи имаат поголема моќ за пенетрација. 

Сумирајќи, и FPC ласерското сечење и сечењето од нерѓосувачки челик имаат нешто заедничко - и двете можат да користат различни техники на обработка. Она што е различно е ефектот на обработка. Затоа, корисниците треба да ја изберат соодветната алатка за обработка врз основа на нивните сопствени потреби. 

Сепак, без разлика какви видови ласерски техники се користат, различните ласерски извори се клучните и компонентите што генерираат топлина. За да ги одржувате ласерските извори ладни, S&A Teyu развива сигурни чилери со воздушно ладење, приспособени за различни ласерски извори. Имаме ласерски чилер за ладење од серијата CW за CO2 ласер,  Чилер за кружење вода од сериите RMUP, CWUP и CWUL за UV ласер и RMFL& Чилер за индустриски процеси од серијата CWFL за ласерски влакна. Откријте го посакуваниот чилер за вашиот ласерски извор наhttps://www.teyuchiller.com


air cooled chillers

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски