loading
С&а Блог
VR

Ласерска машина за заварување наспроти машина за заварување со плазма

Машините за ласерско заварување имаат се поголема и поширока примена и постепено се појавуваат во различни индустрии. Во исто време, со промените на побарувачката на пазарот, машината за ласерско заварување се чини дека постепено ја заменува машината за заварување со плазма.

Ласерската машина за заварување е прилично честа појава во обработката на материјалите. Главниот принцип на работа на машината за ласерско заварување е да се користи високоенергетски ласерски пулс за да се изврши локално загревање во малата област на материјалите, а потоа ласерската енергија ќе се размножи во материјалот со пренос на топлина, а потоа материјалот ќе се стопи и ќе стане одреден стопен базен. . 


Ласерското заварување е нов метод на заварување и широко се користи за заварување материјали со тенкоѕидни ѕидови и делови со висока прецизност. Може да реализира заварување на место, заварување со џем, заварување со бод и заварување со заптивки. Се одликува со зона која влијае на топлина, мала деформација, голема брзина на заварување, уредна линија за заварување и не е потребна пост-обработка. Уште повеќе, прилично е лесно да се интегрирате во линијата за автоматизација. 

Машините за ласерско заварување имаат се поголема и поширока примена и постепено се појавуваат во различни индустрии. Во исто време, со промените во побарувачката на пазарот, машината за ласерско заварување се чини дека постепено ја заменува машината за заварување со плазма. Значи, која е разликата помеѓу машината за ласерско заварување и машината за заварување со плазма? 

Но, прво, да ја разгледаме нивната сличност. Ласерска машина за заварување и плазма заварување се и заварување со лачен сноп. Имаат висока температура на загревање и се способни да заваруваат материјали со висока точка на топење.

Сепак, тие се исто така различни на многу начини. За машината за заварување со плазма, плазма лакот со ниска температура припаѓа на намалениот лак и неговата најголема моќност е околу 106w/cm2. Што се однесува до машината за ласерско заварување, ласерот припаѓа на фотонски поток со добра монохроматичност и кохерентност и неговата висока моќност е околу 106-129w/cm2. Највисоката температура на загревање на машината за ласерско заварување е далеку поголема од онаа на машината за заварување со плазма. Ласерската машина за заварување е комплицирана во структурата и е скапа додека машината за заварување со плазма има едноставна структура и ниска цена, но машината за ласерско заварување може полесно да се интегрира во CNC машини или роботски систем.

Како што споменавме претходно, машината за ласерско заварување има комплицирана структура и тоа значи дека има доста компоненти. А една од компонентите е системот за ладење. S&A Теју развива чилери со процесно ладење со воздух погодни за ладење на различни видови машини за ласерско заварување, како што се машина за ласерско заварување YAG, машина за ласерско заварување со влакна, рачна машина за ласерско заварување итн. тип на монтирање, кој може да одговара на различни потреби на корисниците. 

Дознајте повеќе за S&A чилери за процесирање со воздушно ладење на https://www.teyuchiller.com/


air cooled process chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски