loading
С&а Блог
VR

Изгледите за рачен ласерски систем за заварување

Рачниот ласерски систем за заварување е во тренд опрема за ласерско заварување во изминатите неколку години. Се фокусира на големи работни парчиња кои се поставени на далечина.

handheld laser welding system chiller

Рачниот ласерски систем за заварување е во тренд опрема за ласерско заварување во изминатите неколку години. Се фокусира на големи работни парчиња кои се поставени на далечина. Тој е толку флексибилен што ограничувањето на просторот веќе не е проблем и ја заменува традиционалната светлосна патека. Затоа, системот за рачно ласерско заварување прави мобилното заварување на отворено да стане реалност.


Принципот на системот за рачно ласерско заварување е да се постави високоенергетско ласерско светло на површината на работното парче. Ласерот и материјалот ќе комуницираат еден со друг, така што внатрешноста на материјалот ќе се стопи, а потоа ќе се олади и ќе стане линија за заварување. Овој вид на заварување се карактеризира со деликатна линија за заварување, брза брзина на заварување, лесно ракување и не е потребен потрошен материјал. При заварување со тенок метал, рачниот ласерски систем за заварување може совршено да го замени традиционалното TIG заварување.

Постојат неколку предности на рачниот ласерски систем за заварување

1. Широк опсег на заварување
Општо земено, рачниот ласерски систем за заварување е опремен со линија на продолжени влакна од 10 m, што овозможува бесконтактно заварување на долги растојанија;

2. Висока флексибилност
Рачниот ласерски систем за заварување често е опремен со тркала, така што корисниците можат да го преместуваат каде што сакаат;

3 . Повеќе стилови на заварување
Рачниот ласерски систем за заварување може да постигне заварување од сите агли и исто така да врши мало сечење со моќност сè додека корисниците ја заменат месингната уста за заварување со сечење месингна уста.

4. Одлични перформанси на заварување
Рачната машина за ласерско заварување има мала зона што влијае на топлина, голема длабочина на заварување, деликатна линија за заварување без пост-обработка.

Во споредба со ТИГ заварувањето, рачниот ласерски систем за заварување може да врши заварување на различни метали со голема брзина, мала деформација, висока прецизност, применливо за заварување мали& прецизни делови. И тоа не може да се постигне со ТИГ заварување. Што се однесува до потрошувачката на енергија, системот за рачно ласерско заварување е само половина од TIG заварувањето, што значи дека трошоците за производство може да се намалат за 50%. Покрај тоа, системот за рачно ласерско заварување не’t бараат пост-обработка, што е исто така заштеда на трошоци. Затоа, се верува дека системот за рачно ласерско заварување ќе го замени ТИГ заварувањето и станува се повеќе и повеќе широко користен во металопреработувачката индустрија.

Поголемиот дел од системот за рачно ласерско заварување се напојува со фибер ласер од 1000W-2000W. Ласерот со влакна во овој опсег на моќност има тенденција да генерира голема количина на топлина. За да се гарантира нормалното функционирање на системот за рачно ласерско заварување, неговиот извор на ласерски влакна мора правилно да се излади. S&A Teyu развива чилери за вода од серијата RMFL специјално дизајнирани за рачно ласерско заварување и се одликува со дизајн за монтирање на решетка. Овие чилери за монтирање на решетката се опремени со лесна за читање проверка на нивото и практична порта за полнење вода, што им обезбедува толку многу удобност на корисниците. Температурната стабилност на овие ласерски чилери е до±0,5℃. За подетални параметри на чилери со решетка од серијата RMFL, кликнете https://www.chillermanual.net/fiber-laser-chillers_c2


handheld laser welding system chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски