loading
С&а Блог
VR

Што е рачна машина за ласерско заварување со влакна? Кои се предностите и апликациите?

Рачна машина за ласерско заварување со влакна го пополнува празното место на рачно заварување во ласерската индустрија. Го менува работниот модел на традиционалната машина за ласерско заварување со користење на рачно заварување наместо фиксна патека на светлина.

air cooled rack mount chiller

Рачна машина за ласерско заварување со влакна е еден вид нова машина за ласерско заварување. Неговото заварување е бесконтактно. За време на работата, не треба да се додава притисок. Нејзиниот принцип на работа е да проектира ласерска светлина со висока енергија и висок интензитет на површината на материјалот. Преку интеракцијата помеѓу материјалот и ласерската светлина, дел од внатрешноста на материјалот ќе се стопи и потоа ќе стане разладна кристализација за да се формира линијата за заварување.


Рачна машина за ласерско заварување со влакна го пополнува празното место на рачно заварување во ласерската индустрија. Го менува работниот модел на традиционалната машина за ласерско заварување со користење на рачно заварување наместо фиксна патека на светлина. Тој е пофлексибилен и овозможува подолго растојание на заварување, што овозможува ласерско заварување на отворено. 

Рачната машина за ласерско заварување со влакна може да реализира ласерско заварување на долго растојание и големо работно парче. Има мала зона која влијае на топлина и нема да доведе до деформација на работните парчиња. Освен тоа, може да реализира и пенетрационо фузиско заварување, заварување на место, заварување со задник, заварување со бод, заварување со заптивки и така натаму. 

Извонредни карактеристики на рачната машина за ласерско заварување со влакна

1. Долго растојание за заварување. Главата за заварување често е опремена со оптичко влакно од 5m-10m така што е соодветно и надворешно заварување. 

2. Флексибилност. Рачната машина за ласерско заварување со влакна е опремена со тркала, така што корисниците можат да ја преместуваат каде што сакаат. 

3. Повеќе методи на заварување. Рачната машина за ласерско заварување со влакна може лесно да работи на комплицирани, неправилни и големи работни парчиња и да реализира заварување од која било димензија.

4. Фантастични перформанси на заварување. Рачната машина за ласерско заварување со влакна има поголема енергија и поголема густина, во споредба со традиционалната техника на заварување. Овие карактеристики му овозможуваат да постигне многу подобри перформанси на заварување. 

5. Не е потребно полирање. Традиционалната машина за заварување бара полирање на заварените делови за да се обезбеди мазна површина на работното парче. Меѓутоа, за рачна машина за ласерско заварување со влакна, таа не бара полирање или друга пост-обработка. 

6. Не е потребен потрошен материјал. Во традиционалното заварување, операторите треба да носат очила и да ја држат жицата за заварување. Но, рачната машина за ласерско заварување со влакна не ги бара сите тие, што ги намалува трошоците за материјалот во производството. 

7. Вградени повеќе аларми. Млазницата за заварување може да се вклучи само кога ќе го допре работното парче и автоматски да се исклучи кога ќе се оддалечи од работното парче. Покрај тоа, има такт прекинувач дизајниран со функција за сензори за температура. Ова е многу побезбедно за операторот. 

8. Намалени трошоци за работна сила. Рачна машина за ласерско заварување со влакна е лесна за учење и не бара многу обука. Обичните луѓе исто така можат многу брзо да го научат. 

Примена на рачна машина за ласерско заварување со влакна

Рачната машина за ласерско заварување со влакна е многу идеална за лим со голема средна големина, кабинет за опрема, држач за врата/прозорец од алуминиум, слив од нерѓосувачки челик и така натаму. Затоа, постепено се воведува во многу индустрии, како што се индустријата за кујнски прибор, индустријата за апарати за домаќинство, рекламната индустрија, индустријата за мебел, индустријата за автомобилски компоненти и така натаму. 

Секоја рачна машина за ласерско заварување со влакна оди со чилер за вода. Служи за ефикасно ладење на фибер ласерот внатре. S&A Чилер за ладење на багажник Teyu RMFL-1000 е идеален за ладење 1-1,5 KW  рачна машина за ласерско заварување со влакна. Неговиот дизајн за монтирање на решетка овозможува да се постави на решетката, што е прилично просторно ефикасно. Освен тоа, чилерот за вода RMFL-1000 е во согласност со CE, REACH, ROHS и ISO стандардот, така што не мора да се грижите премногу за сертификацијата. За повеќе информации за чилерот за ладење на багажник RMFL-1000 со воздушно ладење, кликнетеhttps://www.teyuchiller.com/rack-mount-chiller-rmfl-1000-for-handheld-laser-welder_fl1

handheld laser welding machine chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски