loading
С&а Блог
VR

Каков вид на уред за ладење ѝ е потребен на машината за ласерски влакна 10KW+?

Со оглед на фактот дека ласерската моќност на влакната се зголемува за 10 KW секоја година во последните 3 години, многу луѓе се сомневаат дека дали ласерската моќност продолжи да расте или не. Па, тоа е сигурно, но на крајот, треба да ја разгледаме потребата на крајните корисници.

10kw+ fiber laser machine chiller

Тренд на развој на пазарот на ласерски машини


Откако моќта на комерцијалниот ласер беше пробив во 2016 година, таа се зголемува на секои 4 години. Дополнително, цената на ласерот со иста моќност е многу намалена, што доведе до намалување на цената на ласерската машина. Тоа предизвикува жестока конкуренција во ласерската индустрија. Во оваа околност, многу фабрики кои имаат потреба од обработка купија многу ласерска опрема, што помага да се промовира потребата на ласерскиот пазар во изминатите неколку години. 

Гледајќи наназад на развојот на ласерскиот пазар, постојат неколку фактори кои ја промовираат зголемената потреба на ласерската машина. Како прво, ласерската техника продолжува да го зазема уделот на пазарот што порано го заземаа CNC машината и машината за удирање. Второ, некои корисници првично користеле машини за ласерско сечење CO2 и тие ги користат тие машини повеќе од 10 години, што значи дека тие машини може да се блиску до својот животен век. И сега гледаат некои нови ласерски машини со поевтина цена, би сакале да ги заменат старите ласерски секачи со CO2. Трето, моделот на полето за обработка на метали се промени. Во минатото, многу претпријатија ја нарачувале работата за обработка на метал на други даватели на услуги. Но, сега, тие претпочитаат да ја купат машината за ласерска обработка за да ја направат обработката сами. 

Многу производители промовираат сопствени ласерски машини со влакна од 10 kw+

Во оваа златна ера на ласерскиот пазар, сè повеќе претпријатија се приклучуваат на жестоката конкуренција. Секое претпријатие ќе даде се од себе за да заземе поголем удел на пазарот и да инвестира повеќе за да промовира нови производи. Еден од новите производи е ласерската машина со влакна со висока моќност. 

HANS Laser е производителот кој најрано ги лансираше машините за ласерски влакна од 10 kw+ и сега тие лансираа ласер со влакна од 15 KW. Подоцна Penta Laser ја промовираше машината за ласерско сечење на влакна од 20 KW, DNE го лансираше ласерскиот апарат со ултрависока моќност на влакна D-SOAR PLUS и многу повеќе. 

Предноста на зголемената моќност

Со оглед на фактот дека моќноста на ласерот со влакна се зголемува за 10 KW секоја година во изминатите 3 години, многу луѓе се сомневаат дека дали ласерската моќност продолжи да расте или не. Па, тоа е сигурно, но на крајот треба да ја разгледаме потребата на крајните корисници. 

Со зголемената моќност, машината за ласер со влакна има поширока примена и зголемена ефикасност на обработката. На пример, користењето на ласерска машина со влакна од 12KW за сечење на истите материјали е двојно побрзо отколку користењето на машина од 6KW.

S&A Теју лансираше ласерски систем за ладење од 20 KW

Како што се зголемуваат потребите на ласерската машина, неговите компоненти како ласерскиот извор, оптика, ласерскиот уред за ладење и главите за обработка исто така имаат повеќе барања. Меѓутоа, како што се зголемуваше моќта на ласерскиот извор, некои од компонентите сè уште тешко се совпаѓаат со тие извори на ласер со голема моќност. 

За таков ласер со голема моќност, топлината што ја генерира би била огромна, објавувајќи повисоки барања за ладење за давателот на решенија за ласерско ладење. Тоа е затоа што ласерскиот уред за ладење е тесно поврзан со нормалната работа на ласерската машина. Минатата година, S&A Теју лансираше чилер за индустриски процеси со висока моќност CWFL-20000 кој може да ја разлади фибер ласерската машина до 20 KW, што е водечки сектор на домашниот ласерски пазар. Овој чилер за процесно ладење има две кола за вода кои се способни истовремено да ги ладат изворот на ласерски влакна и главата на ласерот. За повеќе информации за овој чилер, само кликнетеhttps://www.teyuchiller.com/industrial-cooling-system-cwfl-20000-for-fiber-laser_fl12

industrial process chiller


Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски