loading
С&а Блог
VR

Зошто ласерот со влакна може толку брзо да го добие уделот на пазарот на ласерскиот пазар?

Како што економијата продолжува да расте и ласерските техники имаат сè поголем пробив, машините за ласерско сечење се широко користени во воздушната индустрија, производството на автомобили, производството на лим, итн.

Teyu Industrial Water Chillers Annual Sales Volume

Како што економијата продолжува да расте и ласерските техники имаат сè поголем пробив, машините за ласерско сечење се широко користени во воздушната индустрија, производството на автомобили, производството на лим, итн. И доаѓањето на машината за ласерско сечење со влакна е без сомнение настан кој го менува времето во историјата на ласерското сечење. Како што сите знаеме, ласерскиот извор е најважната компонента во машината за ласерско сечење. И тука се поставува прашањето - зошто ласерот со влакна може да го добие уделот на пазарот толку брзо и е познат од толку многу луѓе? Сега да погледнеме подетално. 


1. Ласерот со влакна има бранова должина од околу 1070 nm, што е 1/10 од онаа на CO2 ласерот. Оваа уникатна карактеристика на ласерот со влакна го олеснува апсорбирањето од металните материјали и му овозможува побрзо сечење на јаглероден челик, нерѓосувачки челик и други високо рефлектирачки материјали како чист алуминиум и месинг. 

2. Ласерот со влакна има висококвалитетен ласерски зрак, така што може да реализира помал дијаметар на светлосна точка. Затоа, сè уште може да постигне многу брза брзина на обработка дури и на подолго растојание и подлабока фокусна длабочина. Земете машина за ласерско сечење со влакна со ласер со влакна IPG 2KW, неговата брзина на сечење на јаглероден челик од 0,5 mm може да достигне 40 m/min. 

3. Ласерот со влакна е ласерски извор кој има најниска сеопфатна цена. Бидејќи ефикасноста на електрооптичката конверзија на фибер ласерот достигна 30%, така што може да ги намали трошоците за електрична енергија и трошоците за ладење во голема мера. Освен тоа, во споредба со машината за ласерско сечење CO2, таа не бара никакво одржување, што на корисниците им заштедува многу трошоци за одржување. 

4. Ласерот со влакна има долг животен век. Ласерот со влакна користи едножилен полупроводнички модул со висока моќност од класата носител, така што неговиот животен век при нормална употреба може да биде повеќе од 100.000 часа. 

5. Ласерот со влакна има супериорна стабилност. Сè уште може да работи нормално при одреден удар, вибрации, релативно висока температура, прашина или друга сурова средина, покажувајќи високо ниво на толеранција. 

Со толку многу извонредни карактеристики, не е ни чудо што ласерот со влакна стана најпопуларниот ласерски извор на ласерскиот пазар. Ласерот со влакна ќе произведе многу топлина кога ќе проектира ласерска светлина на металната површина. Како што сите знаеме, топлината е фатална за долгорочното работење на електричната опрема. Ова исто така важи и за ласерот со влакна. Затоа, ласерот со влакна бара ефективенчилер за процесно ладење. S&A Чилерите за процесно ладење од серијата Teyu CWFL се многу корисни за обезбедување супериорно ладење за ласерот со влакна, како и за ласерската глава. Некои модели на чилери дури поддржуваат протокол за комуникација Modbus-485, така што комуникацијата со ласерскиот систем станува многу полесна. Има широк спектар на пумпи и спецификации за напојување за избор, така што корисниците можат да го изберат идеалниот чилер за ладење по потреба. Дознајте повеќе за S&A Чилер за процесно ладење од серијата Teyu CWFL кајhttps://www.teyuchiller.com/fiber-laser-chillers_c2 


Process Cooling Chiller for Fiber Lasers 1000W-60000W

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски