loading
С&а Блог
VR

Раствор за ласерско заварување за ќелија со копчиња што се полни

Ако сте доволно внимателни, често може да забележите дека покрај машината за ласерско заварување стои ласерски чилер. Тој чилер на машината за ласерско заварување служи за ладење на ласерскиот извор внатре, така што ласерскиот извор секогаш може да биде под ефикасна контрола на температурата.

laser welding machine chiller

Во последната година, како што продолжува развојот на електрониката, технологијата 5G и вештачката интелигенција, глобалните електронски производи се движат кон трендот да бидат поинтелигентни, полесни, позабавни и така натаму. Паметен часовник, паметна звучна кутија, вистинска безжична стерео стерео (TWS) слушалки со Bluetooth  и другата интелигентна електроника се соочува со голема побарувачка. Меѓу нив, слушалката TWS без сомнение е најпопуларна. 


Слушалката TWS генерално се состои од DSP, батерија, FPC, аудио контролер и други компоненти. Во овие компоненти, цената на батеријата изнесува 10-20% од вкупната цена на слушалката. Батеријата на слушалката често користи ќелија со копче што се полни. Ќелијата со копче за полнење е широко користена во потрошувачка електроника, компјутери и нејзините додатоци, комуникации, медицински апарати, домашни апарати и други области. Овој вид батериски ќелии е многу потежок за обработка, во споредба со традиционалните ќелии со копчиња за еднократна употреба. Затоа има поголема вредност. 

Во нашиот секојдневен живот, поголемиот дел од електрониката со ниска вредност често користи традиционална ќелија со копче за еднократна употреба (не се полни), која е евтина и лесна за обработка. Меѓутоа, бидејќи на потрошувачот му е потребно големо времетраење, висока безбедност и персонализација во електрониката, многу производители на батериски ќелии се свртуваат кон ќелијата со копче што се полни. Поради оваа причина, техниката на обработка на ќелијата со копче што може да се полни исто така се надградува и традиционалната техника на обработка не може да го исполни стандардот на ќелијата со копчиња што се полни. Затоа, многу производители на батериски ќелии почнуваат да воведуваат техника на ласерско заварување. 

Машината за ласерско заварување може да ги исполни различните барања за обработка на ќелии со копчиња на полнење, како што се заварување различни материјали (нерѓосувачки челик, легура на алуминиум, ник и така натаму) и неправилна патека на заварување. Се одликува со одличен изглед на заварување, стабилен спој за заварување и прецизно позиционирачко место за заварување. Бидејќи е бесконтактен за време на работата, нема да ја оштети ќелијата со копче што се полни. 

Ако сте доволно внимателни, често може да забележите дека покрај машината за ласерско заварување стои ласерски чилер. Тој чилер на машината за ласерско заварување служи за ладење на ласерскиот извор внатре, така што ласерскиот извор секогаш може да биде под ефикасна контрола на температурата. Ако не сте сигурни кој добавувач на чилер да изберете, можете да пробате S&A Чилер со затворена јамка Teyu.

S&A Чилерот со затворена јамка Teyu е широко користен за ладење на различни ласерски извори во различни видови машини за ласерско заварување. Неговиот капацитет за ладење се движи од 0,6 kW до 30 kW, а температурната стабилност се движи од ±1℃ до ±0,1℃. За детални модели на чилери, ве молиме одете наhttps://www.teyuchiller.com


closed loop chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски