loading
С&а Блог
VR

Материјали кои рачниот ласерски заварувач е применлив за обработка

Рачниот ласерски заварувач често се напојува со ласер со влакна од 1-2KW. За да се одржи рачниот ласерски заварувач на оптимално, изворот на ласерски влакна внатре треба правилно да се излади. Во тоа време, идеален би бил системот за чилер за вода.

Се одликува со голема брзина на заварување, висока прецизност& ефикасност и мазна линија на заварување, рачниот ласерски заварувач стана „загреана“ техника во секторот за индустриско заварување. Има широк спектар на апликации за рачен ласерски заварувач, но многу луѓе не знаат за кои материјали може да се обработат. Денес, ние би сакале да наведеме некои од најчестите материјали подолу. 


1. Матрица челик
Рачниот ласерски заварувач е применлив за челици за заварување од различни типови и има фантастични перформанси на заварување. 

2.Јаглероден челик
Со користење на рачен ласерски заварувач за заварување јаглероден челик може да се постигне добар ефект на заварување и квалитетот на заварувањето зависи од содржината на нечистотијата. За да се добие најдобар квалитет на заварување, потребно е да се изврши претходно загревање ако јаглеродниот челик има над 25% јаглерод, така што нема да се појави микропукнување.


3.Не'рѓосувачки челик
Поради големата брзина на заварување и малата зона што влијае на топлината, рачниот ласерски заварувач може да го намали негативниот ефект што го носи големиот коефициент на линеарно проширување во нерѓосувачки челик. Плус, линијата за заварување нема меур, нечистотии и така натаму. Во споредба со јаглеродниот челик, нерѓосувачкиот челик може да постигне тесна линија на заварување на заварување со длабока пенетрација, бидејќи има низок коефициент на топлинска спроводливост, висока стапка на апсорпција на енергија и ефикасност на топење. Затоа, многу е идеално да се користи рачен ласерски заварувач за заварување на нерѓосувачки челик. 

4. Бакар и бакарна легура
Заварувањето на бакар и легура на бакар лесно може да има проблем со неврзување и незаварување. Затоа, подобро е да користите рачен ласерски заварувач со фокусирана енергија и ласерски извор со голема моќност и да го извршите претходното загревање. 

Всушност, покрај горенаведените метали, рачниот ласерски заварувач исто така може да спои различни видови метали заедно. Под одредени услови, бакар& никле, никле& титаниум, бакар& титаниум, титаниум& молибден, месинг& бакарот може да се поврзе соодветно со рачен ласерски заварувач. 

Рачниот ласерски заварувач често се напојува со ласер со влакна од 1-2KW. За да се одржи рачниот ласерски заварувач на оптимално, изворот на ласерски влакна внатре треба правилно да се излади. Во тоа време, идеален би бил системот за чилер за вода. 

S&A Чилерот за монтирање на решетка од серијата Teyu RMFL е специјално дизајниран за ладење на рачен ласерски заварувач од 1-2KW. Дизајнот на држачот на решетката на чилерот овозможува негово поставување во подвижна решетка, што ја зголемува неговата подвижност. Дополнително, системот за чилери за вода од серијата RMFL има порта за полнење поставена напред заедно со проверка на нивото на водата, така што на корисниците им е многу лесно да вршат полнење и проверка на вода. Уште поважно, чилерот за монтирање на решетка има ±0,5℃, што е многу прецизно. За повеќе информации за системот за ладење вода од серијата RMFL, кликнете https://www.teyuchiller.com/fiber-laser-chillers_c2


rack mount chiller



Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски