loading
С&а Блог
VR

Механичко сечење наспроти ласерско сечење

Без разлика какви видови машини за ласерско сечење се користат, постои едно нешто заедничко - неговиот ласерски извор треба да биде под стабилен температурен опсег за да се држи подалеку од прегревање.

Ласерското сечење и механичкото сечење се најпопуларните техники на сечење во денешно време и многу производствени бизниси ги користат како основна активност во секојдневното работење. Овие два методи се различни во принцип и имаат свои добрите и лошите страни. За производствените компании, тие треба целосно да ги разберат овие две за да можат да го изберат најидеалниот. 


Механичко сечење
Механичкото сечење се однесува на опрема управувана од електрична енергија. Овој вид техника на сечење може да ги исече сите видови материјали во форма според очекуваниот дизајн. Често вклучува многу различни видови машини, како што се машина за дупчење, фреза и машинско креветче. Секој машински кревет има своја намена. На пример, машината за дупчење се користи за дупчење дупка додека машината за глодање се користи за глодање на работното парче.

Ласерско сечење
Ласерското сечење е нов и ефикасен начин на сечење. Користи високоенергетски ласерски зрак на површината на материјалот за да го реализира сечењето. Оваа ласерска светлина е контролирана од компјутер и грешката може да биде многу мала. Затоа, прецизноста на сечењето е доста одлична. Освен тоа, сечениот раб е прилично мазен без никакво брусење. Постојат многу видови на машини за ласерско сечење, како што се машина за ласерско сечење CO2, машина за сечење со ласерски влакна, машина за ласерско сечење YAG и така натаму.  

Механичко сечење наспроти ласерско сечење

Во однос на резултатот од сечењето, ласерското сечење може да има подобра површина за сечење. Не само што може да врши сечење туку и прилагодување на материјалите. Затоа, тој е многу идеален за производствени бизниси. Освен тоа, во споредба со механичкото сечење, ласерското сечење е поедноставно и поуредно во целиот процес на сечење.

Ласерското сечење не’да имате директен контакт со материјалот, намалувајќи го ризикот од оштетување на материјалите и загадување. Покрај тоа, тоа го прави’т доведува до искривување на материјалот што често е несакан ефект на механичкото сечење. Тоа е затоа што ласерското сечење има помала зона што влијае на топлината за да спречи деформирање на материјалот. 

Сепак, ласерското сечење има еден“лошите страни” а тоа е висока почетна цена. Во споредба со ласерското сечење, механичкото сечење е многу поевтино. Тоа’е зошто механичкото сечење сè уште има свој пазар. Производствените бизниси треба да направат рамнотежа помеѓу трошоците и очекуваниот исход за да одлучат кој е погоден за нив.

Без разлика какви видови машини за ласерско сечење се користат, постои едно нешто заедничко - неговиот ласерски извор треба да биде под стабилен температурен опсег за да се држи подалеку од прегревање. S&A Единиците за чилери за вода Teyu широко се користат со различни видови машини за ласерско сечење и испорачуваат капацитет за ладење во опсег од 0,6KW до 30KW. Имаме индустриски чилери од серијата CW за машини за ласерско сечење CO2 и машини за ласерско сечење YAG и индустриски чилери од серијата CWFL за машини за ласерско сечење влакна. Откријте го вашиот идеален чилер за вода за вашата машина за ласерско сечење на https://www.chillermanual.net/standard-chillers_c3 


water chiller units

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски