loading
С&а Блог
VR

Како може ласерот да има корист од потрошувачката електроника?

Потрошувачката електроника како паметните телефони и таблетите го менуваат нашиот живот. А ласерската техника е секако техника што ја менува играта во обработката на компонентите на оваа потрошувачка електроника.

recirculating refrigeration water chiller

Потрошувачката електроника како паметните телефони и таблетите го менуваат нашиот живот. А ласерската техника е секако техника што ја менува играта во обработката на компонентите на оваа потрошувачка електроника.  


Капак за телефонска камера за ласерско сечење


Сегашната индустрија за паметни телефони се повеќе зависи од материјалите со кои ласерот може да работи, како што е сафирот. Ова е вториот најтврд материјал во светот, што го прави идеален материјал кој ја штити камерата на телефонот од потенцијално гребење и паѓање. Користејќи ласерска техника, сечењето со сафир може да биде многу прецизно и брзо без пост-обработка и може да се доработуваат неколку стотици илјади работни парчиња секој ден, што е доста ефикасно. 

Ласерско сечење и заварување на коло со тенок филм


Ласерската техника може да се користи и во внатрешноста на потрошувачката електроника. Како да се распоредат компонентите на простор од неколку кубни милиметри порано беше предизвик. Потоа, производителите смислуваат решение - со флексибилно уредување на колото со тенок филм направен од полиимид за да се направи усогласување во ограничен простор. Ова значи дека овие кола може да се исечат на различни големини и форми за да се поврзат едни со други. Со ласерска техника, оваа работа може да се изврши многу лесно, бидејќи е погодна за секоја работна состојба и воопшто не предизвикува механички притисок врз работното парче. 

Екран за ласерско сечење стакло


Засега најскапата компонента на паметниот телефон е екранот на допир. Како што знаеме, дисплејот на допир се состои од две парчиња стакло и секое парче е дебело околу 300 микрометри. Постојат транзистори кои го контролираат пикселот. Овој нов дизајн се користи за намалување на дебелината на стаклото и зголемување на цврстината на стаклото. Со традиционалната техника, дури е невозможно нежно да се сече и запишува. Офорсирањето е изводливо, но вклучува хемиска процедура. 

Затоа, ласерското обележување, познато како ладна обработка, се повеќе се користи во сечењето стакло. Уште повеќе, стаклото исечено со ласер има мазни рабови и без пукнатини, што не бара пост-обработка. 

Ласерското обележување во горенаведените компоненти бара висока прецизност во ограничен простор. Значи, кој би бил идеалниот ласерски извор за ваков вид на обработка? Па, одговорот е УВ ласер. УВ ласерот чија бранова должина е 355 nm е еден вид ладна обработка, бидејќи нема физички контакт со објектот и има многу мала зона што влијае на топлината. За да се обезбедат долгорочни перформанси, ефикасното ладење е исклучително важно.

S&A Теју чилерите за вода за ладење со рециркулација се погодни за ладење на УВ ласери од 3W-20W. За повеќе информации, кликнете https://www.teyuchiller.com/ultrafast-laser-uv-laser-chiller_c3


recirculating refrigeration water chiller

Основни информации
  • Основана година
    --
  • Тип на бизнис
    --
  • Земја / регион
    --
  • Главна индустрија
    --
  • Главни производи
    --
  • Претпријатие правно лице
    --
  • Вкупно вработени
    --
  • Годишна излезна вредност
    --
  • Извозен пазар
    --
  • Соработени клиенти
    --

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Тековен јазик:Македонски